28 februari 2019

Als ik het me goed herinner, maakte ik de allereerste keer dat ik pompoen klaarmaakte gekruide pompoenparten met koriander en komijn (nou ja, de aller- allereerste keer dat ik pompoen maakte, woonde ik nog bij mijn ouders en probeerden we pompoensoep te maken, met een roerzeef. Hoe het precies is afgelopen weet ik niet meer, … [Read more…]

26 februari 2019

Na een druk einde van de vorige week, met een informatie-avond over vegetarisch eten, een flinke lunch-catering en het maken van een maaltijdschotel en bananenbroden voor Natuurlijk!, is het begin van deze week wat rustiger. Tijd voor wat extra schoonmaakklusjes zoals de ramen wassen (eindelijk de tekening die dochterlief en een vriendinnetje voor de aankomst … [Read more…]

22 februari 2019

Soms weet ik al op maandag wat voor salade ik op vrijdag zal gaan maken en soms, bijvoorbeeld als de week heel druk en vol is, bedenk ik me op donderdag dat ik nog geen salade voor vrijdag bedacht heb (helemaal niet ernstig, uiteraard, en de ervaring leert dat inspiratie over het algemeen wel komt … [Read more…]

17 februari 2019

In de kerstvakantie kreeg ik van mijn schoonmoeder een enorme voorraad kiwi’s mee. Allemaal van haar eigen kiwistruik! Ik maakte van een deel kiwijam, friszuur en lekker! Er waren er nog een heleboel over waar ik ook nog iets mee moest doen. Gelukkig blijven ze lang goed, dus toen ik deze week een recept tegenkwam … [Read more…]

29 januari 2019

Zo lang ik me kan herinneren houd ik al van lekker eten. Als we vroeger iets aten wat ik echt heel lekker vond, kon ik me daar ontzettend op verheugen. De meeste dingen lustte ik ook als kind al wel. Ik kan me weinig dingen herinneren waar ik echt niet van hield, maar een daarvan … [Read more…]

17 janauri 2019

Eigenlijk iedere dag zijn er wel een paar momenten waarop ik er even bij stilsta dat er zoveel mooie, plantaardige ingrediĆ«nten zijn om mee te koken en dat het vaak juist de gerechten en maaltijden zonder dierlijke producten zijn die me blij maken. Groenten en peulvruchten bieden zoveel leuke uitdagingen en mogelijkheden dat ik elke … [Read more…]