Photo

22 februari 2019

Soms weet ik al op maandag wat voor salade ik op vrijdag zal gaan maken en soms, bijvoorbeeld als de week heel druk en vol is, bedenk ik me op donderdag dat ik nog geen salade voor vrijdag bedacht heb (helemaal niet ernstig, uiteraard, en de ervaring leert dat inspiratie over het algemeen wel komt voordat het etenstijd is op vrijdag ?). Ook deze vrijdag had ik nog geen idee wat ik voor salade ik zou gaan maken, tot ik mijn groentepakket uitpakte: chioggiabiet, pastinaak en winterpostelein. Toen ik die drie naast elkaar zag liggen, met hun prachtige kleuren, wist ik meteen wat voor salade ik wilde maken! Reepjes chioggiabiet en pastinaak op een bedje van winterpostelein, met bloedsinaasappel, dadel en wat geitenlabne die ik nog in de koelkast had staan. Al doende werd mijn salade steeds completer, ik bedacht dat er ook nog wat van die heerlijke honing in moest die ik vorige week van een mede-badmintonner en imker kocht, die paste wat smaak en kleur betreft perfect in mijn salade! Toen sloeg de twijfel toe, want granaatappelmelasse zou er ook wel eens heel lekker in kunnen zijn, en ook die paste wat kleur betreft perfect… Uiteindelijk besloot ik de salade maar in tweeën te delen. De ene helft maakte ik af met honing en zonnebloempitten, de andere helft met granaatappelmelasse en pompoenpitten, zodat ik uiteindelijk proefondervindelijk vast zou kunnen stellen wat de beste combinatie zou zijn. Tenslotte nog wat mooi roze hymalayazout als finishing touch en toen… kon ik gaan proeven welke helft het lekkerst geworden was. Dat bleek wat mij betreft toch echt het deel met honing te zijn! De prachtige kleuren van de chioggiabiet, pastinaak en winterpostelein hebben me uiteindelijk een heerlijke salade en daaraan voorafgaand een inspirerende zoektocht naar de juiste smaken opgeleverd! Ik ben benieuwd wat het groentepakket van volgende week voor spannends gaat opleveren!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie: Geen Categorie
Labels: -