Over mij

maartje-van-velthooven

Het liefst sta ik de hele dag in de keuken om te koken, te bakken en nieuwe recepten uit te proberen (wat met vier kinderen een uiteraard onmogelijk is, maar ik heb nooit gebrek aan hulp en aan proevers ;-). Ik werk in een biologische supermarkt, waar ik allerlei lekkere ingrediënten vind om mee te koken en bakken. De ingrediënten uit de winkel vul ik als het even kan graag aan met allerlei lekkere kruiden, groenten en fruit uit ons tuintje. Want hoewel het geen grote tuin is, toch kunnen we elk jaar van alles oogsten!

Als het even kan probeer ik in het zomerseizoen van alles uit met aubergines. In de winter is pompoen mijn favoriet. Vandaar ook de naam van mijn bedrijfje ‘Pompoen & aubergine’.

In februari 2015 ben ik begonnen aan de opleiding ‘De Natuurkeuken’ aan de Groene Kookacademie. Deze opleiding heb ik inmiddels afgerond en ik heb veel geleerd over natuurvoeding en biologisch en vegetarisch koken. Tijdens de stageopdracht van deze opleiding, bij het cateringbedrijfje ‘Van tuin tot tafel’, heb ik besloten dat ik zelf ook wil gaan cateren. Op die manier kan ik doen waar ik blij van word en er ook nog andere mensen blij mee maken!

Uit respect voor de natuur en het milieu en omdat ik iedereen een groene toekomst gun, kook en bak ik het liefst met biologische groenten en biologisch fruit van het seizoen. Ik vind het erg leuk om daar met granen, peulvruchten en eventueel zuivelproducten een complete vegetarische maaltijd van te maken, voor mezelf, voor mijn gezin en voor iedereen die van lekker eten houdt.