Photo

26 februari 2019

Na een druk einde van de vorige week, met een informatie-avond over vegetarisch eten, een flinke lunch-catering en het maken van een maaltijdschotel en bananenbroden voor Natuurlijk!, is het begin van deze week wat rustiger. Tijd voor wat extra schoonmaakklusjes zoals de ramen wassen (eindelijk de tekening die dochterlief en een vriendinnetje voor de aankomst van Sinterklaas maakten van het raam af ?) en de oven en keukenkastjes schoonmaken… en voor nóg leukere dingen zoals koekjes bakken! Op de één of andere manier waren er vijf soorten koekjes die ik graag wilde bakken. Arnhemse meisjes stonden al heel lang op het lijstje. Ik zag ze een keer samen met middelste zoon op televisie en vond een recept in een kookboek van Roald Dahl, maar het kwam er steeds maar niet van om ze te bakken… Tot vandaag! Hoewel ik het recept wat apart vond, werden de koekjes uiteindelijk precies zoals middelste zoon ze graag wilde! Een leuk experiment! In mijn nieuwe Bakbijbel vond ik een leuk recept dat ik graag wilde uitproberen. Ik verving de gemalen hazelnoten door zonnebloempitten en bakte heerlijke, knapperige koekjes! Verder experimenteerde ik met ‘toffeerepen’ die ik laatst ook al eens bakte. Toffeerepen zijn knapperig aan de randen en een beetje taai in het midden, erg lekker! Tot nu toe bakte ik een witte variant met verschillende smaakmakers, maar gisteren probeerde ik een chocoladevariant, goedgekeurd door oudste zoon en grote chocoladeliefhebber. En omdat ik toch aan het bakken was ook nog maar wat havermoutrepen met cranberries en zonnebloem- en pompoenpitten en havermoutkoekjes met gember en rozijnen! Kortom, ik heb heerlijk gebakken en geëxperimenteerd! Het enige probleem is nu dat, hoewel de koekjes in een aanzienlijk tempo lijken te verdwijnen, ik te weinig koektrommels heb…. Oja, en dat ik voorlopig geen koekjes hoef te bakken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie: Geen Categorie
Labels: -