Photo

17 janauri 2019

Eigenlijk iedere dag zijn er wel een paar momenten waarop ik er even bij stilsta dat er zoveel mooie, plantaardige ingrediĆ«nten zijn om mee te koken en dat het vaak juist de gerechten en maaltijden zonder dierlijke producten zijn die me blij maken. Groenten en peulvruchten bieden zoveel leuke uitdagingen en mogelijkheden dat ik elke keer weer geniet van het bedenken en klaarmaken van gerechten op basis van deze ingrediĆ«nten! Vandaag las ik in de krant en hoorde ik op de radio de resultaten van een drie jaar durend onderzoek naar het ‘dieet’ voor de 21e eeuw, dat, als we de aarde leefbaar willen houden voor de generaties na ons en we die generaties de gelegenheid willen bieden in goede gezondheid op te groeien, vooral zal moeten bestaan uit groenten en peulvruchten. Ik kan me voorstellen dat het voor sommigen voelt als een dieet, ik zie het echter als een overvloed aan nieuwe mogelijkheden! Het maakt me blij dat ik, via alle leuke dingen die ik doe, mensen mag trakteren op dit nieuwe ‘dieet’! Veel van mijn cateringgerechten zijn plantaardig, net als de soepen en broden voor de derde-vrijdag-van-de-maand-soep-en-brood en de maaltijden die ik van restproducten van kook voor biowinkel Natuurlijk! in Beek en Donk kook. Binnenkort mag ik voor Omase een avond over vegetarisch eten verzorgen en ook komt de Nationale Week Zonder Vlees er weer aan! En tussen de bedrijven door komt er thuis ook regelmatig een plantaardige maaltijd op tafel, zoals vandaag deze flespompoen, gevuld met een kruidige puree van spliterwten en knapperig gebakken rode kool: lekker, kleurrijk en 100% geschikt voor het ‘dieet’ voor de 21e eeuw!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Categorie: Geen Categorie
Labels: -