Photo

28 februari 2019

Als ik het me goed herinner, maakte ik de allereerste keer dat ik pompoen klaarmaakte gekruide pompoenparten met koriander en komijn (nou ja, de aller- allereerste keer dat ik pompoen maakte, woonde ik nog bij mijn ouders en probeerden we pompoensoep te maken, met een roerzeef. Hoe het precies is afgelopen weet ik niet meer, maar ik geloof niet dat het een geslaagde poging was…). Op een of andere manier is dat sindsdien een soort van vaste combinatie in mijn hoofd. Niet dat ik niet opensta voor variatie, inmiddels heb ik al heel wat pompoengerechten gemaakt, ook zonder komijn en koriander. Een van de combinaties die ik tot voor kort nooit eerder geprobeerd had, was pompoen met Italiaanse kruiden. Op de een of andere manier vond ik dat geen voor de hand liggende combinatie. Tot ik laatst per ongeluk andere Italiaanse kruiden dan anders kocht. Deze kruiden hadden naast de gebruikelijke oregano, basilicum, tijm en rozemarijn ook laurier, salie, koriander en rode peper als ingrediĆ«nten. Toen ik ze rook, werd een combinatie met pompoen ineens zeker de moeite van het proberen waard! Eerst maakte ik een salade met geroosterde pompoen met deze Italiaanse kruiden, met onder meer olijven en rucola. Dat smaakte naar meer, dus gisteren heb ik van de allerlaatste pompoen uit eigen tuin een pompoensoep met Italiaanse kruiden en buffelmozzarella gemaakt. Wellicht mede dankzij de koriander in deze kruidenmix, maar mijn scepsis is overwonnen, pompoen en Italiaanse kruiden gaan heel goed samen! Wat zou ik allemaal nog meer kunnen bedenken met pompoen en Italiaanse kruiden… en … misschien zijn deze Italiaanse kruiden ook wel erg lekker bij aubergine…. en … zelfgemaakte ricotta met deze Italiaanse kruiden moet ik misschien ook eens proberen… en ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Categorie: Geen Categorie
Labels: -