Photo

17 februari 2019

In de kerstvakantie kreeg ik van mijn schoonmoeder een enorme voorraad kiwi’s mee. Allemaal van haar eigen kiwistruik! Ik maakte van een deel kiwijam, friszuur en lekker! Er waren er nog een heleboel over waar ik ook nog iets mee moest doen. Gelukkig blijven ze lang goed, dus toen ik deze week een recept tegenkwam voor kiwimuffins had ik er nog meer dan genoeg om eens uit te proberen of dat lekker zou zijn, muffins met kiwi erin. Meteen ook een mooie gelegenheid om weer eens┬ámet aqua faba te bakken. Aqua faba is het weekvocht van kikkererwten en het kan, net als eiwit, stijfgeklopt worden, waardoor het als eivervanger gebruikt kan worden. Ik had er al een paar keer mee gebakken, maar nooit helemaal naar tevredenheid. Deze keer besloot ik de aqua faba in de keukenmachine stijf te kloppen, in plaats van met de mixer. En ik denk dat dat misschien wel het geheim is van bakken met aqua faba, want deze keer werden mijn muffins precies zoals ik tot nu toe altijd hoopte: mooi gerezen en met een heerlijke, een beetje vochtige cake.structuur! Inmiddels heb ik ook al muffins met mango en chocolade gebakken met aqua faba en die werden net zo mooi en lekker! Binnenkort ga ik aan de slag met een pavlova van aqua faba, spannend!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Categorie: Geen Categorie
Labels: -