(voor 6 personen)
4 maiskolven
600 g courgette
1 tl citroensap
1 tl ahornsiroop
1 middelgrote rode ui
1 el appelazijn
350 g radicchio
2 sinaasappels
6 bolletjes stemgember
2 jalapenopepers
30 g verse koriander
2 el gembersiroop
1 limoen
5 g verse gember
2 tl chipotle gemalen
4 el (plantaardige) yoghurt
7 el olijfolie
peper en zout
50 g pompoenpitten
Verwijder eventueel de schutbladeren van de maiskolven en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng het citroensap, de ahornsiroop, 1 theelepels chipotle, 2 eetlepels olijfolie en zout naar smaak en bestrijk hiermee de maiskolven.
Schuif de bakplaat onderin de oven, stel de oven in op 200°C (voorverwarmen hoeft niet) en rooster de maiskolven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de courgettes in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 eetlepel olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven (boven de maiskolven) en rooster de courgette in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Pel de ui en snijd hem in blokjes van ½ x ½ cm.
Doe de ui samen met de azijn in een kommetje en laat dit ongeveer 30 minuten staan.
Snijd de radicchio in smalle reepjes.
Rasp de schil van 1 van de 2 sinaasappels en houd de rasp apart voor de dressing.
Pel de sinaasappels, deel ze in tweeën, snijd de helften in reepjes en verdeel de reepjes in partjes.
Snijd de bolletjes stemgember in kleine stukjes.
Pureer voor de dressing de jalapenopepers (naar smaak met of zonder zaadjes) met de koriander, de gembersiroop, de rasp en het sap van de limoen, de verse gember, 1 theelepel chipotle, de bewaarde sinaasappelrasp en de 3 overige eetlepels olijfolie.
Roer de yoghurt door de dressing en breng hem op smaak met zout en eventueel extra limoensap.
Snijd de mais van de kolven.
Meng in een grote kom de mais, de courgette, de radicchio, de rode ui en de sinaasappel.
Schep de salade in een schaal of op een bord, verdeel de dressing erover en bestrooi ten slotte met de pompoenpitten.