(voor ongeveer 10 burgertjes)
200 g tuinbonen (vers gedopt, ontdooid uit de vriezer of uit een potje)
200 g kikkererwten
80 g havermout
15 g verse peterselie
10 g verse koriander
1 teentje knoflook
2 g gemalen komijn
1 g komijnzaad heel
2 g gemalen koriander
1 g korianderzaad heel
2 g chilivlokken
4 el olijfolie
peper en zout
500 g zoete aardappel
45 g polenta en extra om
te paneren
4 tl vadouvan
30 ml olijfolie
150 g Griekse yoghurt
¼ ingemaakte citroen
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze samen met de tuinbonen, de peterselie, de koriander, de knoflook, de gemalen en hele specerijen, de chilivlokken en 2 el olijfolie in de mengkom van de keukenmachine.
Maal alles tot een grove, een beetje plakkerige massa.
Voeg de havermout toe en maal deze mee zodat de massa iets droger wordt.
Laat het de tuinbonen-kikkererwtenmassa minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Vorm burgertjes van ongeveer 5 cm doorsnede en 1 cm dik en leg deze nog een uurtje terug in de koelkast.
Was de zoete aardappels en snijd ze in frites.
Doe de zoete aardappelfrites in een grote kom.
Meng de polenta met de vadouvan en de olijfolie.
Giet de polenta-vadouvan-olijfolie bij de zoete aardappelfrites en schud alles goed om, zodat de zoete aardappels allemaal bedenkt zijn met een laagje polenta-vadouvan-olijfolie.
Verdeel de zoete aardappelfrites over een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220˚C en rooster de frites in 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.
Verwijder het vruchtvlees uit de ingemaakte citroen en snijd de schil fijn.
Meng de ingemaakte citroenschil door de Griekse yoghurt en breng de yoghurt op smaak met een snufje zout.
Strooi een laagje polenta op een plat bord en wentel hier de burgertjes doorheen.
Verhit een pan en schenk er 2 eetlepels olijfolie in.
Bak de burgertjes hierin 3 tot 5 minuten, tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Serveer de burgers met de zoete aardappelfrites, de Griekse yoghurt met ingemaakte citroen en een lekkere salade.