(bijgerecht voor 6 personen)
500 g groene asperges
600 g zoete aardappel
1 kleine appel
½ ingelegde citroen
50 g gedroogde cranberries
2 bossen raapstelen
50 g tahin
sap van ½ – 1 citroen
rasp van ½ citroen
10 ml water
2 tl baharat
3 el olijfolie
peper en zout
Snijd de onderkanten van de groene asperges en snijd ze dan in stukken van ongeveer 3 cm.
Was de zoete aardappel en snijd hem in blokjes van ongeveer 1½ cm.
Verdeel de aspergestukken en de zoete aardappelblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel de groenten met 3 el olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 200°C en rooster de groenten 25 minuten.
Verdeel de baharat over de groenten, schep ze om en rooster ze nog 15 minuten tot de asperges zacht zijn en de zoete aardappel goudbruin is.
Laat de groenten wat afkoelen.
Snijd de zanderige onderkant van de raapstelen, snijd de stelen in stukjes van ongeveer 2 cm en snijd de bladeren grof.
Was de raapstelen en slinger ze goed droog.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes.
Snijd de ingelegde citroen in kleine blokjes.
Meng voor de dressing de tahin met het citroensap, de citroenrasp en het water.
Voeg zout naar smaak toe.
Leg de raapstelen in een schaal en verdeel er de geroosterde groenten over.
Schep de salade om met de appel, de ingelegde citroen, de cranberries en de dressing.