(groentegerecht voor 3 – 4 peronen)
750 g zoete aardappel
1 verse jalapenopeper
30 g verse koriander
1 teen knoflook
1 limoen
20 g pompoenpitpasta
1 tl riet-/kokosbloesemsuiker of agavesiroop
75 g gemengde sla
50 g rucola
olijfolie
zout
Was de zoete aardappels en snijd ze in plakken van ongeveer ½ cm dik.
Bestrijk de zoete aardappelplakken met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout.
Grill de zoete aardappelplakken op het grillrooster van de barbecue of in een grillpan op middelhoog vuur tot ze gaar zijn en mooie strepen hebben. Keer ze halverwege om.
Snijd voor de dressing de jalapenopeper doormidden, verwijder naar smaak de zaden en zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
Snijd de koriander en de knoflook grof en doe ze samen met de jalapenopeper in de mengkom van een (kleine) keukenmachine.
Voeg de rasp en het sap van een halve limoen, de pompoenpitpasta, 2 eetlepels olijfolie en de suiker/agavesiroop toe en laat de machine draaien tot alles gemengd is tot een redelijk gladde dressing.
Proef de dressing en breng hem op smaak met zout, eventueel meer limoensap en misschien nog wat extra suiker/agavesiroop.
Verdeel de sla en de rucola over een groot bord of een ruime schaal.
Leg hier een laag gegrilde zoete aardappelplakken op en verdeel er wat dressing over.
Maak zo laagjes tot de zoete aardappelplakken en de dressing op zijn.