(voor 4 personen)
500 g tuinbonen (1 keer gedopt, eventueel uit de diepvries)
1 appel
½ ingelegde citroen
10 g verse dille
10 g verse munt
10 g basilicum
400 g courgette
geraspte schil van 1 citroen
sap van ½ – 1 citroen
1 tl agavesiroop
100 g gemengde sla
100 g feta (optioneel)
7 el olijfolie
peper en zout
Verdeel de tuinbonen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 200°C (voorverwarmen hoeft niet) en rooster de tuinbonen in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in drie of vier partjes en die in blokjes.
Snijd de schil van de ingelegde citroen in kleine blokjes (het vruchtvlees wordt niet gebruikt).
Snijd de dille, de munt en de basilicum fijn.
Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette (of gebruik een kaasschaaf of dunschiller om er lange dunne plakken van de snijden).
Meng voor de dressing het sap van een halve citroen, de citroenrasp en de agavesiroop.
Schenk al roerende de overige 5 eetlepels olijfolie erbij en meng tot de dressing gebonden is.
Breng de dressing op smaak met zout en peper en eventueel extra citroensap.
Doe de sla, de courgettespiralen, de verse kruiden, de ingelegde citroen, de appel en de tuinbonen in een grote schaal en schep alles goed om.
Verdeel de dressing over de salade en schep dan alles nogmaals goed om.
Verdeel eventueel de feta over de salade.