(voor 2 tot 3 personen)
rasp van 1 citroen
sap van ½ – 1 citroen
150 g boerenkool
1 pompoen van ongeveer 1 kg
4 el olijfolie
geitenyoghurt
chilivlokken
peper en zout
Rasp de schil van de citroen en zet deze even apart.
Doe de boerenkool in een ruime kom en voeg 2 eetlepels olijfolie en het sap van de citroen toe.
Kneed de olijfolie en het citroensap door de boerenkool zodat de boerenkool wat zachter wordt.
Laat de boerenkool minimaal 30 minuten staan.
Snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Stel de oven in op 220°C, schuif de bakplaat met pompoenstukjes iets boven het midden in de oven en rooster de pompoenblokjes in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze tijdens het roosteren af en toe een keer om.
Laat de pompoenblokjes afkoelen.
Schep de pompoenblokjes en de geraspte citroenschil om met de boerenkool.
Breng de salade verder op smaak met peper en zout.
Schep geitenyoghurt naar smaak over de salade en bestrooi met chilivlokken naar smaak.