(bijgerecht voor 3 tot 4 personen)
1 kg asperges
600 g courgette
2 tl ras el hanout
2 dadels
½ ingelegde citroen
10 g munt
15 g koriander
75 g (plantaardige) yoghurt
rasp van ½ citroen
2 tl citroensap
100 g spinazie
7 el olijfolie
peper en zout
Schil de asperges, snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de courgette in staafjes, ongeveer van dezelfde lengte en dikte als de asperges en leg ze bij de asperges op de bakplaat.
Besprenkel de asperges en de courgettes met 3 eetlepels olijfolie, bestrooi ze met de ras el hanout en met peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 200°C en rooster de asperges en courgettes ongeveer 45 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de asperges en de courgette afkoelen.
Snijd de dadels en de ingelegde citroen in kleine blokjes.
Hak de munt en de koriander fijn en roer de kruiden met de citroenrasp,het citroensap en 4 eetlepels olijfolie door de yoghurt.
Breng de kruidenyoghurt op smaak met zout.
Was de spinazie, slinger hem droog en verdeel hem over een schaal.
Leg hierop de asperges en courgettes.
Bestrooi met de stukjes dadel en ingelegde citroen en verdeel tenslotte de kruidenyoghurt over de salade.