(groentegerecht voor 2 tot 3 personen)
2 sneden stevig (desem-)brood
2 schijfjes citroen
1 teen knoflook
150 g tuinerwtjes
200 g courgette
2 lente-uitjes
10 sprietjes bieslook
gemengde kiemen
4 el olijfolie
2 tl citroensap
2 bieslookbloemetjes
peper en zout
Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Pel de knoflook en plet hem met het lemmet van een mes.
Doe 2 eetlepels olijfolie met de plakjes citroen en de geplette knoflook in een koekenpan.
Voeg de broodblokjes en zout naar smaak toe en zet de pan op laag vuur.
Verwarm de olie met de broodblokjes, citroen en knoflook zachtjes en roer regelmatig.
Bak de broodblokjes zachtjes goudbruin en knapperig.
Schep de croutons uit de pan en zet ze tot gebruik opzij.
Doe de tuinerwtjes in een hittebestendig, afsluitbaar schaaltje en overgiet ze met kokend water.
Dek de erwtjes af, laat ze 10 minuten staan en giet ze dan af.
Snijd de courgette met behulp van een spiraalsnijder in lange slierten of gebruik een mandoline of kaasschaaf om er lange, dunne plakken van te snijden.
Snijd de lente-uitjes en de bieslook in dunne ringetjes.
Leg de courgetteslierten of -plakken op een schaal.
Verdeel de tuinerwtjes, de lente-ui, de bieslook en de kiemen over de courgetteslierten of -plakken en til de slierten of plakken een beetje op zodat de groenten een beetje mengen.
Verdeel de croutons over de salade.
Besprenkel de salade met de overige 2 eetlepels olijfolie en het citroensap.
Trek de bieslookbloemetjes voorzichtig uit elkaar en garneer hiermee de salade.