Deze kastanjechampignons zijn toch lekker!! Ze zijn super makkelijk te maken, zien er prachtig uit en ze zijn heerlijk als bijgerechtje, borrelhapje, mezzegerechtje of van de barbecue!!
6 niet al te grote tomaten
12 flinke kastanjechampignons
175 g tuinbonen (gedopt)
1 teentje knoflook
½ tl gemalen koriander
sap en rasp van ¼ citroen
5 el olijfolie
peper en zout
Halveer de tomaten, leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven, stel de oven in op 150°C en laat de tomaten ongeveer 2 uur langzaam roosteren, kijk regelmatig even in de oven om te zien of de tomaten niet te donker worden.
Borstel eventueel de kastanjechampignons schoon en verwijder de steeltjes.
Zet de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze, boven de tomaten, een half uur met de tomaten mee.
Kook de tuinbonen 4 minuten en laat ze wat afkoelen.
Pel de knoflook.
Pureer de tuinbonen met de knoflook, de overige 3 eetlepels olijfolie, koriander, citroenrasp en citroensap.
Breng de tuinbonenspread op smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap.
Schep in elke kastanjechampignon wat tuinbonenspread en leg er een half tomaatje op.
Verhoog de oventemperatuur naar 180°C en verwarm de gevulde kastanjechampignons nog 10 tot 15 minuten.
Serveer als bijgerecht, borrelhapje, mezzegerecht of leg de kastanjechampignons, als ze gevuld zijn, even op de barbecue.