Photo

17 mei 2019

En zo aten we vandaag tegen alle verwachtingen in toch nog een keer pompoen! Met nog een allerlaatste keer pompoen in het vooruitzicht had ik eigenlijk al min of meer afscheid genomen van het pompoenseizoen. Die allerlaatste keer pompoen die ik nog in het vooruitzicht heb, heb ik te danken aan een lieve oud-collega van wie ik een aantal pompoenen mee mocht nemen die niet meer helemaal goed waren. Een deel ervan heb ik na het roosteren in de diepvries gedaan om ze later op teĀ eten samen met de rode uien die nu op smaak staan te komen in een zoet-zure granaatappelsiroop en de ricotta salata die al een poosje in de koelkast lag te wachten tot ik er een goede toepassing voor had gevonden. Over ongeveer een week zijn de granaatappel-uien klaar, dus dan ga ik (denk ik nu tenminste…) echt voor de laatste keer pompoen eten dit seizoen… Maar vandaag aten we geheel onverwacht dus ook nog een keer pompoen, uit het groentepakket dat ik afgelopen dinsdag ophaalde en dat een iets andere inhoud bleek te hebben dan in het mailtje stond en bij verrassing dus een mooie flespompoen bevatte. Met een bloemkool die ik nog had liggen en die zoetjesaan op moest en wat wortels, spinazie, gewelde abrikozen en een dressing met tahin en lekker veel peterselie maakte ik er een kleurrijke en lekkere salade van! En hoewel ik heel benieuwd ben naar de smaak van mijn voorlopig laatste pompoengerecht binnenkort, zal het met een vleugje weemoed zijn dat ik ervan ga proeven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Categorie: Geen Categorie
Labels: -