Photo

30 april 2019

Ergens in de winter, op een lange donkere winteravond, bekeek ik alle vegetarische recepten op de Deense site ‘Spis bedre’. Dat leverde me heel veel inspiratie en nieuwe recept (ideeën) op! Ik vond onder meer een recept voor aardperensoep met appelvinaigrette. Dat was voor mij een nieuwe combinatie, soep met vinaigrette en wel een die op zeer korte termijn moest worden uitgeprobeerd! Omdat ik op dat moment geen aardperen in huis en tuin had, maakte ik de vinaigrette bij een pastinaaksoep. Een geweldige combinatie; een beetje een zoete soep met een friszure vinaigrette erin! De vinaigrette viel ook zeer in de smaak en dat opende een legio aan mogelijkheden! Inmiddels heb ik allerlei verschillende dingen bedacht en gemaakt met appelvinaigrette en op de een of andere manier blijft hij ook steeds weer terugkomen als ik weer ga experimenteren ️… Zo maakte ik in februari naast de pastinaaksoep ook pompoensoep met appelvinaigrette en staat er voor komend najaar in de agenda dat ik de appelvinaigrette ook eens moet combineren met (geroosterde) knolselderij en met bietjes. En in de afgelopen weken combineerde ik de appelvinaigrette met broccolie-couscous met kappertjes (dat vonden ook de kinderen een geslaagd
experiment ?), ik marineerde geroosterde aubergine, courgette en paprika in appelvinaigrette, ik gebruikte de vinaigrette als saladedressing en ik maakte torentjes van aubergine met geitenkaas en dadel waar ik een paar schepjes appelvinaigrette over lepelde. En wat mij betreft zijn alle experimenten eigenlijk wel geslaagd, goed geslaagd! Ik denk dat het briefje waarop het appelvinaigrette-recept gekrabbeld staat voorlopig dus nog wel op mijn receptenstandaard zal blijven staan, klaar voor nog meer nieuwe toepassingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Categorie: Geen Categorie
Labels: -