Photo

23 april 2019

Inmiddels is het alweer bijna vier jaar geleden dat onze keuken verbouwd is. Nog elke dag geniet ik van het resultaat! De werkruimte, de opbergruimte, de kleuren, de materialen, ik word elke keer weer zo blij van! Ook het uitzicht vanuit het grote keukenraam is geweldig! Ik kijk uit op onze ‘Schone van Boskoop-boom’ die de afgelopen dagen vol hing met prachtige roze-witte bloesem, ik geloof niet dat hij al eerder zoveel bloesem heeft gehad! Al die prachtige bloemetjes samen met de eerste, lichtgroene blaadjes met de strakblauwe lucht als achtergrond, zo ontzettend mooi!! En stiekem denk ik dan alvast een beetje vooruit: als heel veel van die bloesem-bloemetjes nou mooie en lekkere appels worden, wat zou ik daar dan allemaal mee kunnen gaan doen? Daar hoef ik voorlopig gelukkig alleen nog maar over te mijmeren, voordat het zover is komt eerst nog die eindeloze zomer!
Een van de allerfijnste dingen in mijn keuken vind ik nog steeds mijn kookboekenkast! Inmiddels passen al lang niet meer al mijn kookboeken erin, maar ik herinner me nog heel goed hoe het voelde toen ik hem nu bijna vier jaar geleden mocht gaan vullen! Wat een feestje! En hoe vaak ik er de afgelopen jaren al voor gestaan heb om een kookboek te pakken omdat ik het nodig had, of gewoon om er een uit te zoeken om in te bladeren weet ik niet, maar elke keer voelt het weer als zo’n grote rijkdom!
Vandaag heb ik alle kookboeken uit mijn kast weer even in handen gehad. Anderhalve week geleden ontdekte ik namelijk dat de plankendragers het hadden begevenĀ ?! De planken in de kast leunden niet meer op de plankendragers, maar op de boeken die in de kast stonden… Met manlief op scoutingkamp vroeg ik me af of de hele kast wel aan de muur zou blijven hangen als de plankendragers het gewicht van de boeken al niet meer hielden. Gelukkig bleek dat wel zo te zijn en heeft manlief vandaag een en ander verstevigd en heb ik een beetje plaats gemaakt in mijn kast, zodat er weer plek is voor nieuwe kookboeken… euh… zodat de kast iets minder zwaar is en hopelijk stevig op zijn plekje zal blijven hangen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Categorie: Geen Categorie
Labels: -