Photo

4 april 2019

Terwijl mijn oudste twee zoons een aardig eindje moeten fietsen om op hun middelbare school te komen, wonen we zo dicht bij de basisschool waar de jongste twee nog naar toe gaan dat ik ze bijna van huis uit nog een aai over hun bol kan geven voordat ze de schooldeuren binnenstappen. Maar op woensdagochtend moet ook de oudste van de twee jongsten een stukje fietsen. Hij gaat dan naar de plusklas op een school in een buurdorp. Hoewel hij de weg inmiddels prima weet, fiets ik altijd even met hem mee, gewoon voor de gezelligheid. Onderweg kunnen we lekker kletsen en er is van alles te zien en te beleven! Soms zien we een prachtige zonsopgang, soms fietsen we door de verse sneeuw, soms komen we een prachtige fazant tegen, soms waait het zo hard dat we niet kunnen fietsen en soms zien we een pauw met een prachtige uitgeklapte staart! Een paar weken geleden zagen we, tot onze lol maar ook wel tot ons verdriet een kauwtje met zijn bek vol stukjes plastic. Ik zei tegen zoonlief dat zelfs de vogels tegenwoordig meehelpen met het opruimen van zwerfafval. En hoewel het beeld van zwerfafval-ruimende vogels erg grappig was, vonden we het ook wel erg verontrustend. Al dat plastic waarschijnlijk in nesten terecht en je moet er niet aan denken wat er gebeurt als jonge vogeltjes eraan gaan zitten pikken en het ongewild binnen krijgen… Daarom ben ik erg blij dat steeds meer supermarkten zeggen dat ze de hoeveelheid gebruikt plastic willen gaan terugdringen. Ook ben ik blij met het grote aantal plasticvrije artikelen dat Ekoplaza inmiddels in het assortiment heeft, meer dan 1000! En het maakt me blij dat ik door zoveel mogelijk biologisch te koken met mijn cateringbedrijfje en gewoon in het dagelijks leven een bijdrage kan leveren aan het verminderen van de hoeveelheid plastic die we gebruiken! Van alle ingrediënten in de kleurrijke en lekkere salade op de foto, met zijdentofu-‘ricotta’ rode en witte kool, gefermenteerde wortel, knapperige kikkererwten, tuinbonenpuree en kruidige pastinaakfrites zat er maar één verpakt in plastic ?! Op naar een toekomst met weer 100% plastic-vrije vogelnesten!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie: Geen Categorie
Labels: -