Photo

26 maart 2019

Meestal als ik een nieuw kookboek of kooktijdschrift in handen krijg, lees ik eerst de index en dan pas ga ik het boek of het tijdschrift zelf lezen (of nog erger, ik zet het in de kast en bewaar het tot een geschikt moment, omdat ik het zo zonde vind om het meteen te lezen… zo heb ik nog een hele stapel half gelezen kooktijdschriften en drie kookboeken liggen die wachten op een ‘geschikt moment’ (en dat is dan een moment waarop ik helemaal niets te doen heb en er niemand thuis is die me om wat voor reden dan ook nodig heeft, kortom een moment wat vooralsnog alleen in mijn fantasie bestaat…)). Het gevolg van het feit dat ik altijd begin met de index is, dat ik bij de gerechten die ik daarin zie staan regelmatig een heel ander gerecht bedenk dan daadwerkelijk in het kookboek of tijdschrift staat… Dat overkwam me onlangs weer: ik zag in de index van de Allerhande een recept met gegrilde avocado, geroosterde paprika en quinoa staan. Dat leek me een lekkere smakencombinatie en onmiddellijk vormde zich in mijn hoofd een salade op basis van deze ingrediënten. Toen ik daarna naar het recept bladerde, voelde ik me enigszins teleurgesteld: dit was helemaal niet wat ik in mijn hoofd had! Daarom heb ik het Allerhande-recept maar links laten liggen en vandaag mijn eigen, op de index en niet op het recept gebaseerde variant gemaakt. Niet helemaal zoals omdat de ingrediënten niet echt van het seizoen zijn, maar soms kan ik de verleiding niet weerstaan om wat zonnige ingrediënten te gebruiken, zeker op een grijze dag als vandaag ️. Hoe het recept uit de Allerhande smaakt, daar zal ik waarschijnlijk nooit achter komen, maar van mijn eigen variant, met spelt, zelfgemaakte muhammara, geroosterde puntpaprika en aubergine, gegrilde avocado en feta, werd ik heel blij! Een beetje zomer van binnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie: Geen Categorie
Labels: -