(hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen)
300 g spruitjes
300 g pastinaak
200 g rode ui
30 g rozijnen
200 g yoghurt
20 g kikkererwtenmeel
2 tenen knoflook
1 tl kaneel
3 g verse rozemarijn
3 el olijfolie
peper en zout
Maak de spruitjes schoon.
Snijd de pastinaak in blokjes ongeveer even groot als de spruitjes.
Pel en snipper de ui grof.
Verdeel de spruitjes, de pastinaak en de rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de groenten goudbruin en gaar in 25 tot 30 minuten.
Roer het kikkererwtenmeel door de haveryoghurt.
Pel de knoflook, pers hem en roer hem door de haveryoghurt.
Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Hak de verse rozemarijn fijn.
Schep de groenten in een ovenschaal en schep de rozijnen, de kaneel en de rozemarijn erdoor.
Verdeel het yoghurt-knoflooklaagje over de groenten.
Zet de ovenschaal in de oven en laat het yoghurtlaagje in ongeveer 25 minuten stevig en goudbruin worden.