Photo

Mascarpone-bosperziktaart

Voor het deeg
1 citroen
250 g speltbloem
8 g bakpoeder
50 g rietsuiker
150 g roomboter, op kamertemperatuur
1 ei
zout

Voor de mascarponevulling
1 tl vanillepoeder
75 g honing
325 g mascarpone
2 eieren
100 g speltbloem
4 bosperziken

Bereiding

Rasp de schil van de citroen.
Meng de speltbloem met het bakpoeder en maak een kuiltje in het midden.
Doe in het kuiltje de riesuiker, de boter, het ei, de citroenrasp en het zout.
Meng beetje bij beetje de speltbloem erdoor.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten stevig worden in de koelkast.
Vet een ronde taartvorm van 24 cm doorsnede in.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrechtblad uit tot een deeglap die past in de vorm.
Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem op verschillende plaatsen in met een vork.
Verwarm de oven voor op 170˚C.
Meng het vanillepoeder met de honing door de mascarpone.
Roer één voor één de eieren en als laatste de speltbloem door de mascarpone.
Schenk de mascarponevulling op het deeg.
Vouw eventueel de deegrand wat naar beneden tot hij net iets hoger is dan de mascarponevulling.
Snijd de bosperziken in vieren, verwijder de pit en snijd de kwarten in plakjes.
Leg de plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling.
Bak de taart in de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar en laat hem afkoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Categorie: Overig
Labels: -