(voor ongeveer 18 koekjes)
140 g (plantaardige) boter
2 el ahornsiroop
180 g havermout
130 g havermeel
60 g oerzoet
80 g rozijnen
4 g zout
ongeveer 18 tl (plantaardige) sinaasappelcurd (zelfgemaakt of eventueel te vervangen door kant en klare (plantaardige) citroencurd)
sumac
Smelt de boter in een steelpan en voeg de ahornsiroop toe.
Meng in een ruime kom de havermout, het havermeel, de oerzoet, de rozijnen en het zout.
Voeg de gesmolten boter met ahornsiroop toe en meng alles goed.
Laat het deeg wat afkoelen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm ongeveer 18 koekjes van het deeg en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Druk voorzichtig een kuiltje in het midden van elk koekje en schep er ongeveer een theelepel sinaasappelcurd in.
Bestrooi alle koekjes met een klein beetje sumac.
Schuif de bakplaat iets onder het midden in de voorverwarmde oven en bak de koekjes 15 minuten.
Verhoog de oventemperatuur naar 175°C en bak de koekjes nog 5 minuten.
Laat de koekjes een half uurtje afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een rooster en laat ze verder afkoelen.