(voor 2 tot 3 personen)
300 g spruitjes
120 g spliterwtencouscous
30 g gedroogde abrikozen
½ tl kaneel
2 el tahin
2 tl citroensap
1½ tl dadelsiroop, honing of ahorsiroop
4 el olijfolie
peper en zout
Maak de spruitjes schoon en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Schep de spruitjes om met 3 eetlepels olijfolie, de kaneel en peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in e oven en stel de oven in op 220°C.
Rooster de spruitjes 20 tot 30 minuten tot ze gaar zijn en de buitenste blaadjes bruin beginnen te kleuren.
Doe de couscous in een ruime kom of pan en overgiet hem met 120 ml kokend water.
Laat de couscous 5 minuten wellen en schep hem dan met een vork om met de laatste eetlepel olijfolie.
Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes.
Roer voor de dressing de tahin los met het citroensap, de dadelsiroop, honing of ahornsiroop en breng hem op smaak met citroensap en zout.
Schep de gewelde couscous op een mooie schaal en verdeel de geroosterde spruitjes en de reepjes gedroogde abrikoos erover.
Schep een beetje van de dressing over de couscous en serveer de rest er apart bij.