(voor 15-20 koekjes)
50 g dadels
25 g tahin
150 g havermout
150 g volkoren speltmeel
75 g volkoren roggemeel
4 g kardemom
5 g bakpoeder
2 g zout
50 g rietsuiker, kokosbloesemsuiker of oerzoet
50 g pure chocolade
50 g brunost
150 g zachte boter of plantaardige margarine
Ontpit de dadels en pureer ze samen met de tahin tot een gladde massa.
Meng de havermout, het speltmeel, het roggemeel, de kardemom, het bakpoeder, het zout en de suiker in een ruime kom.
Hak de chocolade in kleine blokjes.
Snijd de brunost in kleine blokjes.
Meng de chocolade- en brunostblokjes door het meel.
Voeg de dadels, tahin en de boter of margarine toe en wrijf dit met de vingertoppen door het meel zodat een kruimelige massa ontstaat.
Verwarm de oven voor op 220°C, boven- en onderwarmte.
Vorm ronde koekjes van ongeveer 4 cm Ø en ½ cm dik.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de voorverwarmde oven en bak ze in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koekjes iets afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.