Ijs maken is een ideale manier om (over-)rijpe bananen te verwerken, ze leveren een heerlijk zacht en romig ijs op dat in een handomdraai klaar is!
Heerlijk als het mooi en warm weer is! Het fijne van dit ijs is, dat je de banaan eigenlijk helemaal niet proeft, het zijn de mango en de subtiele smaken van sinaasappel, kardemom en oranjebloesem die dit ijs tot een heerlijk fris en licht ijs maken!
(ongeveer 1 liter ijs)
2 rijpe bananen
1 rijpe mango
sap van 2 sinaasappels
½ tl kardemom
1 – 2 el honing of agavesiroop
1 tl oranjebloesemwater
Snijd de bananen in plakjes en de mango in stukjes en doe alles in een diepvriesdoos met deksel.
Laat het fruit bevriezen, maar zorg dat het niet al te hard is of haal het ruim voordat je het gaat pureren uit de vriezer, zodat het een beetje zacht kan worden.
Doe het fruit in de kom van een keukenmachine en voeg het sap van 1 sinaasappel toe.
Pureer het fruit tot een gladde, romige massa.
Voeg het sap van de tweede sinaasappel, de kardemom en het oranjebloesemwater toe en meng alles goed in de keukenmachine.
Proef het ijs en breng het eventueel wat meer kardemom en/of oranjebloesemwater toe.
Eet het ijs meteen of zet het in de vriezer en haal het er 30 minuten voordat je het wilt gaan eten uit, zodat het alvast een beetje zacht kan worden.