(voor een cakevorm van 10 x 25 cm)
100 g havermout
225 g bloem
75 g suiker
5 g psylliumvezels
5 g bakpoeder
3 g baking soda
4 g zout
5 g sumac
10 g kaneel
50 g dadel
250 g peer
65 g yoghurt
85 g appelmoes
100 g melk
45 g olijfolie
1 el citroensap
Meng in een ruime kom de havermout met de bloem, de suiker, de psylliumvezels, het bakpoeder, de baking soda, het zout, de sumac en de kaneel.
Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes.
Schil de peer en snijd hem in stukjes.
Vet de cakevorm in en bestuif hem met bloem.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng in een andere kom de yoghurt met de appelmoes, de melk, de olijfolie en het citroensap.
Roer de stukjes dadel en de stukjes peer door het havermoutmengsel.
Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer alles kort maar goed door elkaar.
Schep het beslag in de cakevorm.
Bak de cake 50 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
Prik een satéprikker of oude breinaald in de cake om te kijken of hij gaar is, als de satéprikker of de breinaald er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Laat de cake nog 10 minuten bakken als hij nog niet gaar is.
Laat de cake, als hij gaar is, 15 minuten in de vorm afkoelen.
Stort de cake op een rooster en laat hem helemaal afkoelen.