Photo

Vegan omelet met kruidige bietjes, dadel, yoghurt en zuurkool

(hoofdgerecht voor 2 personen)

140 g kikkererwtenmeel
250 ml water
1 tl kala namak
500 g rauwe rode bietjes
1 rode ui
3 g verse salie
½ tl piment gemalen
1 tl anijs gemalen
½ tl kruidnagel gemalen
½ tl kaneel gemalen
2 el dadelstroop
2 dadels
2 tl citroensap
½ el appelazijn
3 g zuiveringszout
2 handjes waterkers of rucola
4 el Griekse yoghurt
2 plukjes zuurkool
4 el olijfolie
peper en zout

Meng het kikkererwtenmeel met het water en de kala namak tot een glad beslag.
Laat het beslag minimaal 30 minuten staan.
Was de bietjes en snijd ze in blokjes van ongeveer ½ x ½ cm.
Pel en snipper de ui.
Doe de bietenblokjes en de gesnipperde ui samen met 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan en bak ze met een snuf zout 10 minuten al roerend op middelhoog vier.
Snijd de salie fijn.
Voeg 100 ml water en de piment, de anijs, de kruidnagel en de kaneel toe en laat alles 30 minuten stoven op laag vuur.
Snijd de dadels in kleine stukjes.
Voeg 2 el dadelstroop en de dadelstukjes toe en stoof nog 15 minuten mee.
Roer de appelazijn en het zuiveringszout door het kikkererwten-beslag.
Doe 1 eetlepel in een koekenpan en giet hier de helft van het beslag in.
Bak de omelet op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is.
Draai de omelet om en bak ook de andere kant goudbruin.
Bak de tweede omelet op dezelfde manier.
Breng de bietjes op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
Verdeel de waterkers of rucola over de omeletten.
Schep dan eerst de bietjes erop en daarna de Griekse yoghurt.
Leg tenslotte een plukje zuurkool op de Griekse yoghurt.

 

Categorie: -
Labels: -