Photo

Bataat-kikkererwtenburgers

Tot nu toe lukte het nooit om lekkere en ook nog stevige vegetarische burgers te maken. Mijn burgers zagen er wel mooi uit, maar als ik ze dan in de pan probeerde te bakken, vielen ze helemaal uit elkaar… In de oven lukte het soms wel beter, maar ook lang niet altijd. Deze keer lukte het wonder boven wonder wel om mooie stevige burgers te maken die in de pan gebakken konden worden!

Benodigdheden
(voor 6 tot 8 burgers)

ca. 200 g bataat
1 el olijfolie
100 g kikkererwten
50 g havermout
25 g chiazaad
1 teen knoflook
1 tl gerookt paprikapoeder
peper en zout
1 bol knoflook
1 el olijfolie
100 ml Griekse yoghurt of kwark
1 el ahornsiroop
peper en zout
desembrood
olijfolie om in te bakken
spinazie
avocado
feta

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175˚C.
Schil de bataat en snijd hem in stukjes. Doe de bataat in een ovenschaal en besprenkel hem met olijfolie. Rooster de bataat ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de bataat wat afkoelen en pureer hem samen met de kikkererwten, de havermout, het chiazaad, de knoflook, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
Vorm burgers van de gepureerde massa burgers, afhankelijk van de grote kun je er 4 tot 8 maken.
Laat de burgers ruime tijd in de koelkast opstijven. Je kunt de burgers ook ongebakken invriezen. Ontdooi ze een paar uur voordat je ze gaat bakken, het liefst in de koelkast.

Verwarm voor de geroosterde knoflooksaus de oven voor op 200˚C.
Leg de bol knoflook op een vel aluminiumfolie. Sprenkel de olijfolie erover en vouw het folie dicht. Rooster de knoflook ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de teentjes zacht zijn.
Druk de teentjes uit de velletjes en meng ze met de Griekse yoghurt of kwark, de ahornsiroop en peper en zout naar smaak.

Verhit voor het bakken van de burgers wat olijfolie in een anti-aanbakpan. Bak hierin de burgers aan beide kanten bruin.

Beleg het desembrood met geroosterde knoflooksaus en spinazie. Leg hier een burger op. Verdeel er wat avocado en tenslotte wat feta over. Dek af met desembrood.

Categorie: Overig
Labels: -