2 aubergines
sap en rasp van 2 limoenen
1 rode (jalapeno) peper
2 tenen knoflook
15 g verse koriander, blaadjes en steeltjes
3 el ahornsiroop
1 el kokosbloesemsuiker
1l gemalen chipotle
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl gemalen koriander
3 el olijfolie
zout
Snijd de aubergines in de lengte in vier kwarten en snijd elk kwart in stukjes van ongeveer 2 cm.
Doe de auberginestukjes in een ruime kom.
Verwijder naar wens de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snijd hem fijn.
Pel en snipper de knoflook.
Hak de koriander fijn.
Meng het limoensap, de limoenrasp, de peper, de knoflook, de koriander, de ahornsiroop, de kokosbloesemsuiker, het chipotlepoeder, de gemalen koriander, de olijfolie en zout naar smaak.
Schenk de marinade over de auberginestukjes en laat ze minimaal 1 uur marineren.
Verhit een grillpan op het fornuis of steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 225°C.
Rijg de gemarineerde auberginestukjes aan metalen spiesjes, of, als je ze in de oven klaarmaakt, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Grill of rooster de auberginestukjes tot ze goudbruin en gaar zijn en, als je ze in de grillpan of op de barbecue klaarmaakt, mooie grillstrepen hebben.