Photo

Tahin-dadelkoekjes met roggemeel en havermout

(voor ongeveer 15 koekjes)

50 g dadels
25 g tahin
150 g havermout
150 g volkoren speltmeel
75 g volkoren roggemeel
5 g bakpoeder
2 g zout
75 g suiker
150 g zachte boter
75 g chocolade

Ontpit de dadels en pureer ze samen met de tahin tot een gladde massa.
Meng de havermout, het speltmeel, het roggemeel, het bakpoeder, het zout en de suiker in een ruime kom.
Voeg de dadels, tahin en de boter toe en wrijf dit met de vingertoppen door het meel zodat een kruimelige massa ontstaat.
Verwarm de oven voor op 220°C, boven- en onderwarmte.
Vorm ronde koekjes van ongeveer 4 cm Ø en ½ cm dik.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de voorverwarmde oven en bak ze in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Smelt de chocolade au bain marie en doop elk koekje voor de helft in de chocolade.
Leg de koekjes op een vel bakpapier en laat de chocolade opstijven in de koelkast.