Photo

Salade met pompoen, blauwe kaas en rode bessen

(lichte maaltijdsalade voor 2 personen of bijgerecht voor 3 tot 4 personen)

400 g pompoen
400 g courgette
200 g gemengde paddenstoelen
100 g gemengde sla
75 g rode bessen
50-100 g pittige blauwe kaas
1 el verse salie
8 el olijfolie
peper en zout

Verwijder de draden en de zaden uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer
1 x 1 cm.
Snijd ook de courgette in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in ongeveer net zo’n grote stukjes als de pompoen- en courgettestukjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg aan de ene kant de pompoenblokjes, in het midden de paddenstoelen en aan de andere kant de courgetteblokjes.
Besprenkel de pompoen- en courgetteblokjes en de paddenstoelen elk met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en stel de oven in op 220°C.
Rooster de groenten 25 minuten en haal dan de paddenstoelen uit de oven
Snijd de salie fijn en schep deze door de paddenstoelen.
Rooster de pompoen en de courgette nog ongeveer 10 minuten tot ze hier en daar goudbruin worden.
Laat de groenten afkoelen.
Doe de sla in een grote schaal en verdeel de pompoen, de courgette en de paddenstoelen erover.
Ris de bessen en verdeel ze over de groenten.
Verkruimel de blauwe kaas over de groenten en de bessen, strooi er peper en zout naar smaak over en besprenkel de salade tenslotte met de laatste 2 eetlepels olijfolie.
Serveer bijvoorbeeld met een lekker stevig brood met zoute boter.