Photo

Paprikastrudel met pesto

Benodigdheden

2 rode paprika’s
1 gele paprika
4 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
2 el balsamico-azijn
1 tl honing
peper en zout

200 g gebuild meel
100 g water, 40˚C
2-3 el olijfolie
1 el azijn
¼ tl zout
1 el olie
50 g gebuild meel
50 g gesmolten boter
50 g paneermeel
extra gesmolten boter om te bestrijken

2 teentjes knoflook
50 g basilicumblaadjes
25 g pijnboompitjes
15 g pecorino
1 tl zout
50 ml olijfolie

Bereiding

Snijd voor de vulling de paprika’s in vieren, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne reepjes.
Pel de teentjes knoflook en snipper ze.
Verhit een ruime pan en voeg de olijfolie en de knoflook toe.
Fruit de knoflook heel even en voeg dan de paprikareepjes en de balsamico-azijn toe.
Bind de takjes rozemarijn bij elkaar en doe ze bij de paprikareepjes.
Stoof de paprikareepjes zo’n 40 minuten tot ze zacht zijn.
Roer de paprikareepjes elke 10 minuten een keer om.
Laat de paprikareepjes helemaal afkoelen.
Roer de honing erdoor en breng op smaak met peper en een klein beetje zout (de pesto die bij de strudel wordt geserveerd is al vrij zout).

Meng voor de strudel het meel met het zout in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
Doe daar het water, de olie en de azijn in.
Meng alle ingrediënten tot een samenhangende massa.
Kneed het deeg totdat het soepel en glad is, ca. 5 minuten.
Vorm het deeg tot een bol, bestrijk de bol met olie en laat hem op een warme plek 30 minuten rusten (of bewaar het deeg tot gebruik in de koelkast en laat het voor gebruik op kamertemperatuur komen).
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Leg een dunne doek op het werkvlak en bestuif deze met flink wat gebuild meel.
Leg het deeg op de doek en bestuif het ook met meel.
Rol het deeg uit tot een zo groot mogelijke rechthoek, bestuif als dat nodig is met extra meel.
Bestrijk ⅔ van het deeg vanaf de lange zijde met gesmolten boter.
Strooi het paneermeel over de gesmolten boter.
Verdeel de vulling gelijkmatig over het paneermeel, laat aan beide zijkanten een kleine rand vrij.
Vouw met behulp van de doek beide zijkanten een klein beetje naar binnen.
Rol de strudel met behulp van de doek voorzichtig op.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de strudel met behulp van de doek voorzichtig op de bakplaat, zorg dat de naad aan de onderkant ligt.
Bestrijk de strudel met gesmolten boter en schuif hem in de voorverwarmde oven.
Bak de strudel in 30 tot 40 minuten gaar.
Bestrijk hem 5 tot 10 minuten voor het einde van de baktijd eventueel nog een keer met gesmolten boter.

Maak, terwijl de strudel in de oven ligt, de pesto
Snijd de knoflook en de basilicum met een scherp mes zeer fijn.
Wrijf de pijnboompitten en het zout in een vijzel fijn.
Voeg de olijfolie toe.
Roer er de basilicum en de knoflook door.
Rasp de pecorino en roer deze als laatste door de pesto.
Laat de strudel voor het aansnijden even afkoelen.
Snijd de strudel in plakjes en serveer hem met een schepje pesto.

Categorie: Overig
Labels: -