Photo

Glutenvrij knekkebrød met zaden en pitten

(voor 1 bakplaat)

25 g zonnebloempitten
30 g pompoenpitten
30 g gebroken lijnzaad
25 g sesamzaad
50 g havermeel
50 g havermout
½ dl olijfolie
2 dl kokend water
zout

Doe de pitten en zaden in de kom van de keukenmachine en maal kort tot de zaden wat kleiner zijn.
Doe de zaden en pitten samen met de havermout en het havermeel en zout naar smaak in een ruime kom.
Voeg de olijfolie en het water toe en roer alles goed door elkaar, tot een wat plakkerig deeg ontstaat.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Leg het deeg op een vel bakpapier, leg er een vel bakpapier bovenop en rol het deeg uit tot een dunne lap ter grote van een bakplaat.
Snijd het deeg (bijvoorbeeld met een pizzasnijder in rechthoekige of vierkante stukken.
Schuif het deeg op een bakplaat, haal het bovenste vel bakpapier eraf en schuif de bakplaat midden in de oven.
Bak het knekkebrød 70 minuten.
Open de deur van de oven, steek er bijvoorbeeld een houten pollepel tussen, zodat de deur open blijft staan en bak het knekkebrød nog 10 minuten met de ovendeur op een kier, zodat het goed kan drogen.
Laat het knekkebrød op een rooster afkoelen en bewaar het in een goed afgesloten blik of bak.